Faze Clan i G2 obezbedili plasman na IEM u Katovicama

Faze Clan i G2 obezbedili plasman na IEM u Katovicama

Nakon serije neizvesnih i teških mečeva u prvim kvalifikacija za IEM u Katovicama, kao pobednici izašli su G2 i Faze Clan, koji su uspeli da obezbede učešće na velikom turniru u Poljskoj.

Osim par ekipa koje su svoj plasman već osigurale, svi drugi su morali da igraju kvalifikacije. Prvo su se igrale otvorene kvalifikacije na kojima je mogao da se prijavi svako, da bi prekjuče započele zatvorene kvalifikacije, gde se takmičilo 8 najboljih ekipa. Žreb je bio veoma gust, ali dva možda i glavna favorita uspela su da osiguraju svoj plasman na IEM.

Francuska ekipa G2 za koju nastupaju dva sprska igrača, prvo je morala da odigra meč protiv poljske ekipe AGO Esports. Taj meč je bio dosta teži nego što je očekivano, ali G2 je uspeo da pobedi sa 2-1. Nakon toga sačekala ih je mlada ekipa Mad Lions, koju predvodi danski IGL Hunden. Nakon što je prvu ekipu uzela ekipe Mad Lions nakon produžetaka, G2 je uspeo da osvoji naredne dve sa 16-14 i 16-13, te su konačno mogli da odahnu, jer su tako obezbedili svoje mesto u Katovicama.

Faze Clan je takođe u prvoj rundi morao da savlada jednu poljsku ekipu, što su i uradili bez previše problema. Nakon toga sačekala ih je finska ekipa Ence, te nas je čekala vrhunska zabava već u kvalifikacijama. FaZe je slavio na prvoj mapi, ali odlična igra Finaca na Dastu dvojci, izjednačila je ukupan rezultat. Na kraju, došao je red na Nuke, gde je odlično prvo poluvreme Faze-a donelo ključnu razliku i pobedu u ovom okršaju.

Danas će se odigrati preostali mečevi lower bracketa, nakon kojih će još jedna ekipa obezbediti svoje učešće.

Related Articles